Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Meld je aan via het aanmeldformulier!

Sinterklaas

Sinterklaas

Dit jaar verwachten we Sinterklaas op 19 november 2022, per pakjesboot, in de haven van Tersluis. Na de intocht volgt een leuk programma op het podium op de nabijgelegen parkeerplaats aan de Zijlkade.  


De inloop in de haven is vanaf
13.00 uur. Iedereen mag zich verzamelen rondom de haven. Rond 13.30 uur verwachten we Sinterklaas in de haven. Hij komt aan per boot en zal aan het einde van de haven uitstappen om de kinderen in Meerstad gedag te zeggen. Vanaf de haven loopt Sinterklaas naar een podium die is opgebouwd naast bureau Meerstad. Iedereen rondom de haven loopt dan mee naar de parkeerplaats. Hier zal een programma volgen met de pieten en Sint en er is een uitreiking van de kleurwedstrijd. Rond 14.30 uur zal Sinterklaas weer vertrekken.  

Podiumprogramma 

De meiden van Dance d'Alí Groningen komen een mooie dans laten zien op het podium.
Dansschool Dance d'Alí is een bijzondere plek voor alle dansliefhebbers! Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er terecht voor Klassiek Ballet, Streetdance/Hiphop, Moderne dans, Tapdance en Flamenco. Daarnaast wordt er Salsation en Spitzentechniek gegeven. Ook de allerkleinsten kunnen bij Dance d'Alí terecht, om alvast te leren hoe leuk het is om te dansen. Het hiphop wedstrijdteam D-Force werd opgericht in september 2021 en is in juni 2022 Nederlands Kampioen geworden!
 

Meer informatie is te vinden op de website: www.dance-dali.nl 


Kleurwedstrijd

In de aanloop naar het feest kunnen kinderen een mooie kleurplaat inkleuren, die gedeeld zal worden via de scholen en de kinderopvang. De kleurplaat is hieronder ook te downloaden.

Kleurplaten kunnen ingeleverd worden op de scholen in de speciale brievenbus, aan het Rinket 1 of bij Langs de Erven 205. Sinterklaas zal per leeftijdscategorie een kleurplaat uitkiezen die hij heel erg mooi vindt. Deze 'winnaars' krijgen een cadeautje van de Sint en mogen op het podium komen tijdens de intocht.

Kleurplaat Sinterklaas 2022
PDF – 2,1 MB 235 downloads


Ter info: 

  • Auto's en fietsen kunnen geparkeerd worden bij de Jumbo óf bij de school in Groenwei. Fietsen kunnen ook naast het appartementencomplex geparkeerd worden. Wij verzoeken iedereen om zo veel mogelijk per fiets óf lopend te komen. 
  • Tijdens de intocht zal Nanne aanwezig zijn met koffie, thee en chocolademelk. Daarnaast zijn er wafels en donuts te koop.  
  • Wij willen iedereen erop attenderen dat het evenement aan het water plaatsvindt. Wees hierom zeer alert met kleine kinderen! 
  • Er is EHBO aanwezig bij dit evenement.   

 

Zonder vrijwilligers en sponsoring was is het voor ons niet mogelijk om dit te organiseren. De nieuwe Jumbo in ons dorp helpt ons dan ook ontzettend. Daarnaast sponsort de Intertoys in Lewenborg ons.