We zoeken hulp! Kijk bij "Activiteiten" - "Vrijwilligers" hoe jij je steentje kunt bijdragen.

Uitstapjes met kinderen

In Meerstad is natuurlijk van alles te beleven voor kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld twee strandjes, diverse speeltuintjes, een moestuin, een manege en een natuurlijke (water)speelplaats in park Meerstad met kabelbaan en vlot. Maar ook in de buurt van Meerstad zijn ook veel dingen te ondernemen met kids.

 

Wij vroegen Meerstadjer Marleen, van @eropuit_met_kids_in_tnoorden (volgtip!), om haar top 10 (op volgorde van afstand) uitjes met (jonge) kinderen te delen binnen 15 km vanaf Meerstad. 

Speeltuin Ruischerbrug

Afstand vanaf Meerstad: 2km

 

In deze mooie grote speeltuin kunnen kinderen (en volwassenen) zich wel even vermaken, met o.a. een trampoline, nestschommel en kabelbaan.

Er zijn leuke speeltoestellen voor kleine én grotere kinderen. Ook kunnen papa's en mama's aan hun beweging toekomen op de outdoor fitness- en beweegtoestellen.

Er staan picknickbankjes waar je gezellig aan kunt zitten.


Cosis Ons Hertenkamp

Afstand vanaf Meerstad: 5km

 

Hier kan je lekker spelen in de speeltuin met o.a. kabelbaan, grote zandbak en glijbaan. Ook zijn er verschillende dieren te zien, zoals natuurlijk de hertjes, maar ook pauwen, konijnen en geitjes. Kinderen kunnen zich hier prima vermaken.

Voor de ouders is er een theehuis en er zijn bankjes waar je lekker kunt zitten.

 

De speeltuin is geopend op maandag t/m vrijdag van 10:00u tot 17:00u. 


Beestenborg Ulgersmaborg

Afstand vanaf Meerstad: 5km

 

Een ruim opgezette kinderboerderij met veel leuke dieren zoals geiten, schapen, ezels, pony's, varkens, konijnen, (witte) pauwen en alpaca's.

In de speeltuin raken kinderen ook niet snel uitgespeeld met o.a. een kabelbaan, klimtoren en een familieschommel.

Er is een theehuis aanwezig en er staan picknickbanken.

De Beestenborg is open op maandag t/m vrijdag van 09.00u – 17.00u en

zaterdag & zondag 10.00u- 17.00u

I.v.m. COVID-19 is de Beestenborg op dit moment gesloten.


OERRR Natuurspeelplaats Kardinge

Afstand vanaf Meerstad: 6km

 

Hier kan je heerlijk met zand, modder en water spelen. Klauter ook over de boomstammen, pomp water met de waterpomp en neem je schepnet mee want er is een vijvertje met helder water waar allerlei dieren en beestjes in leven. Uitgespeeld? Beklim dan de uitkijktoren bovenop de kardingeberg!

 

Locatie Oerrr: aan het Koerspad, tussen Beijum en Lewenborg en de sportvelden Kardinge. Kom je met de auto? Parkeer dan bij de hoge gele klimtoren en wandel er binnen 5 minuten heen.


Kabouterpad Zwaneveldsegat

Afstand vanaf Meerstad: 9km

 

Hier kan je het 1,5km lange kabouterpad lopen. Bij Ecomotion in Kolham kun je een kabouterpadarrangement nemen. Met een puntmuts en rode wangetjes kom je misschien wel een echt kaboutertje tegen! Maar ook zonder puntmuts is dit een leuk uitstapje. 

Naast een kabouterpad vind je hier wilde paarden, een natuurspeeltuin met vlot en een oud spoor. 


Stadspark Groningen

Afstand vanaf Meerstad: 10km

 

Ponyrijden, dieren knuffelen op de kinderboerderij, spelen in de grote speeltuin, een avontuurlijke wandeling tussen de Schotse hooglanders, hertjes kijken in het hertenkamp... het kan allemaal in Stadspark Groningen!

Check i.v.m. COVID-19 de actuele openingstijden van de kinderboerderij.


Zorgboerderij de Mikkelhorst

Afstand vanaf Meerstad: 10km

 

Dit is echt een hele toffe plek! In de pluktuin pluk je (afhankelijk van het seizoen) zelf je eigen groente, fruit of je eigen boeket! Ook is er een klauterpad met leuke onderdelen. Het landwinkeltje binnen ziet er erg leuk uit met mooie producten en in de speeltuin kunnen de kids zich ook heerlijk vermaken. Op de kinderboerderij zijn o.a. geiten varkens, pony's, alpaca's en ezels.

De Mikkelhorst is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 u tot 16.30u en op zaterdag van 13:30u tot 16:30u.

COVID-19 maatregelen: de speeltuin en landwinkel zijn geopend. 


Bezoekerscentrum Reitdiep

Afstand vanaf Meerstad: 10km


Bij Bezoekerscentrum Reitdiep kan je het zeven-sloten-tegelijk-pad doen!  Echt een spannend beleefpad voor waaghalzen. Dwars door de weilanden, langs de koeien, kan je via spannende bruggetjes, slingertouwen en een trekvlot de sloten oversteken. Bij het bezoekerscentrum is een leuke speeltuin, er zijn geiten en een potstal met koeien en varkens. Als je het beleefpad wil doen, neem dan een extra setje kleding mee en je regenlaarzen.

Het pad is niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar.

COVID-19 maatregelen: alle buitenactiviteiten bij het bezoekerscentrum zijn toegankelijk.


Hortus Botanicus

Afstand vanaf Meerstad: 11km

 

Dwaal door de tuinen van hortusharen. Loop door de grot met stapstenen langs de waterval en bekijk de grote vissen in de Chinese tuin. Klim en klauter omhoog langs rotsige trappen en smalle paadjes in de rotstuin. Vind de boom die bij je geboortedatum past in de Keltische tuin. En spot een ree in de veelzijdige Laarmantuin!

I.v.m. COVID-19 dien je online te reserveren. Dat kan hier.


Landgoed Fraeylemaborg

Afstand vanaf Meerstad: 14km

 

Op landgoed Fraeylemaborg kan je prachtig wandelen in het park en bos. Onderweg kom je bijzondere boshuisjes (follies) tegen en leuke houten bruggetjes. Achterin het bos is een grote heuvel die je kunt beklimmen.

Na de wandeling kan je bij restaurant “De Boerderij” terecht voor wat lekkers.

I.v.m. de COVID-19 maatregelen kan je hier donderdag t/m zondag thee, koffie en taart to-go krijgen. En bij mooi weer is er een vuurtje waarop marshmallows geroosterd kunnen worden.

 

Ook leuk om eens het museum/de borg te bezoeken.

Heb jij ook nog tips voor uitstapjes in de omgeving? Deel ze hieronder:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.