Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Meld je aan via het aanmeldformulier!

Gebied: Meerstad-Midden

De commissie Midden bestaat uit 7 enthousiaste bewoners en zelfs toekomstige bewoners. We zijn nu twee keer online bij elkaar gekomen. Na een uitgebreide kennismaking en afstemming hebben wij een aantal vragen en zorgen geformuleerd richting Bureau Meerstad en de gemeente. 

 

Vragen over onderwerpen zoals onderwijs, superhub, verkeer, onderhoud en toezicht op zowel meer als strand en buurt.

 

Aandachtspunten voor onze commissie op dit moment zijn o.a onderwijs en de activiteiten in en om de superhub, dorpshuis, horeca en buitenomgeving.

 

Onderwijs omdat er wat aandachtspunten zijn rondom (tijdelijke) huisvesting en plannen voor de toekomst. Hierover zijn we inmiddels in gesprek met de gemeente.

 

Toekomstige activiteiten willen we in een enquête uitvragen bij alle bewoners van Meerstad, om zo een beeld te krijgen wat er voor alle leeftijden op gebied van sport en recreatie (healthy ageing) voor wensen zijn. Dit willen we graag voor de zomer in kaart brengen om proactief met de gemeente in gesprek te zijn om huisvesting (huur sportzaal / dorpshuis) vanuit Meerstad te realiseren. Mogelijk dat vanuit onze enquête er een sport en/of muziekvereniging Meerstad opgestart kan worden. Hierin is het van belang om te melden dat er al afspraken met de gemeente en omliggende dorpen is rondom o.a. de buitensporten zoals voetbal, korfbal en hockey. 

 

We zien dat er al een aantal mooie activiteiten zijn ontstaan en zijn benieuwd wat we nog meer met elkaar kunnen realiseren en daarbij mogelijk de krachten kunnen bundelen.

 

Vanuit de commissie zijn wij ook heel enthousiast over de ontwikkelingen rondom de horeca en de activiteiten die er nu met grote regelmaat en plaatsvinden. De gezelligheid van activiteiten die wonen in een dorp met zich mee brengt, met daarbij oog voor de natuur is voor ons het uitgangspunt! 

Werkgroepcoördinator:

Thiska Portena

 

Contact met de werkgroep Meerstad-Midden kan via onderstaand formulier. Dit bericht wordt rechtstreeks naar de werkgroep toegestuurd.