We zoeken hulp! Kijk bij "Activiteiten" - "Vrijwilligers" hoe jij je steentje kunt bijdragen.

Huisarts Dr. Lianne Verbeek van Buuren

 

Wie is Dr. Lianne Verbeek van Buuren?

Mijn naam is Dr. Lianne Verbeek Van Buuren en ik ben geboren en getogen in Utrecht.

Ik woon in Groningen samen met mijn man Tjitte en onze 2 kinderen van 1 en 3 jaar.

Mijn man en ik zijn allebei huisarts, mijn man heeft een praktijk aan de Radesingel in de stad en ik ben hier gestart in het mooie Meerstad.

 

Waar heb je gestudeerd?

Ik heb Biomedische Wetenschappen gestudeerd in Amsterdam en ben na mijn bachelor naar Groningen gekomen voor de studie Geneeskunde. Ik heb als basisarts ervaring opgedaan op de SEH in het Scheper Ziekenhuis in Emmen en op de intensive care in het Martini ziekenhuis in Groningen. Vervolgens heb ik in het UMC Groningen de huisartsenopleiding gevolgd.

 

En waar heb je gewerkt als huisarts?

Ik ben begonnen bij de solopraktijk van Henkjan Veldhuizen in Garyp (een dorpje in Friesland) en later heb ik nog een jaar gewerkt in een grote groepspraktijk in Dokkum. Daarna heb ik in Groningen, zowel Stad als Ommeland, waargenomen in diverse praktijken.

 

Wat vind je het leukst aan je vak als huisarts?

Ik vind het allermooiste, om als huisarts, zorg op maat te kunnen leveren. Tijdens de studie krijg je veel theorie en haal je veel uit boeken, maar daar ligt soms de oplossing niet. De omgang met verschillende mensen en de kennis en de creativiteit die het vraagt, is iedere keer een leuke uitdaging. Je behandelt een ouder echtpaar anders dan een jong gezin met drie kinderen. Je probeert je anamnese, onderzoek en behandeling toe te spitsen op de persoon en dat maakt het iedere keer weer interessant. Het is echt maatwerk!

 

Je start hier in Meerstad een huisartsenpraktijk. Waarom heb je gekozen voor Meerstad?

Allereerst: wie zou er nou niet willen werken in het mooiste stukje van heel Groningen?

In Meerstad woont een mix aan mensen, veel jonge mensen, maar ook ouderen. Dit maakt het huisartsen vak extra leuk. Ik hou ervan om contact te leggen met mensen en doe dit het liefste in een gebied, waar ik zelf ook graag ben! Van wat ik tot nu toe heb ervaren heerst er een hele fijne sfeer en het is een omgeving waar ik graag onderdeel van uit wil maken.

 

Waar ga je je vestigen?

Ik heb op dit moment (nog) geen fysieke locatie, daarom komen de patiënten niet naar mij toe voor een consult. Ik maak veel gebruik van eHealth. Dit betekent dat ik digitaal bereikbaar ben en mensen per mail, via de telefoon of via beeldbellen spreek. En voor de fysieke (face-to-face) consulten kom ik bij de mensen aan huis. Ik rijd dagelijks in de wijk rond met een auto vol medische apparatuur.

Op termijn wil ik me ook vestigen op een fysieke locatie, maar omdat Meerstad zich nog volop ontwikkelt kan ik nog niet zeggen waar dit zal zijn.

 

 Kun je de missie en visie voor de praktijk omschrijven?

Ik wil op een laagdrempelige, bereikbare, kwalitatief hoogwaardige huisartsenzorg bieden aan alle bewoners. Ik ben van mening dat een aantal onderdelen van het vak heel goed digitaal kunnen, bijv. het aanvragen en goedkeuren van medicijnen of bepaalde testen. Hierdoor blijft er meer tijd over voor de complexere zorg. Bovendien kan ik meer tijd nemen voor mensen en de diepte in gaan als de situatie hierom vraagt. Dit kan niet altijd binnen de meer traditionele methodiek waarbij je voor iedereen slechts 10 minuten de tijd hebt. Liever meer kwaliteit dan alles maar ‘vlug vlug’.

Tegelijkertijd vervangt een digitale omgeving natuurlijk lang niet alles, het fysieke contact is en blijft belangrijk. Daarom wil ik ook graag op termijn een fysieke locatie. De combinatie tussen digitaal en fysiek maakt het vak dynamischer en ik denk dat juist die combinatie de toekomst heeft.

 

Hoe groot wordt je praktijk?

Mijn uitgangspunt is dat heel Meerstad welkom is. Ik wil meegroeien met de wijk en ook mensen die van plan zijn om hier te komen wonen zijn welkom. Verder heb ik wat dat betreft geen vaststaand plan, ik wil graag dynamisch blijven.

 

 Welke disciplines zien we terug in de praktijk?

Ik bied alle huisartsenzorg in de breedste zin van het woord. Van kleine kwalen tot aan complexe vraagstukken. Van het doen van kleine chirurgische ingrepen, hartfilmpjes maken tot het inbrengen van een spiraaltje. Ook biedt mijn praktijk zorg voor mensen met een chronische ziekte, zoals suikerziekte, hoge bloeddruk en longziekten. Zij kunnen terecht bij de praktijkondersteuners/verpleegkundigen. Er is vanwege de eHealth een digitale assistent, maar de doktersassistent is ook fysiek aanwezig. Daar kan ik in de huisartsenpraktijk toch echt niet zonder. Ook een psycholoog is werkzaam in de praktijk, al zijn die nu gevestigd in de praktijklocatie aan de Radesingel op nog geen 10 minuten rijden van Meerstad. Dit geldt ook voor grotere chirurgische ingrepen of als mensen liever niet aan huis geholpen willen worden.

 

 Op de website zagen we dat je samenwerkt met alle apothekers, blijft dit zo of zou je graag een apotheekhoudende praktijk willen?

Ik vind het belangrijk om patiënten een keuzevrijheid te kunnen bieden voor wat betreft een apotheek. Daarom wil ik ook in de toekomst blijven samenwerken met alle apothekers. Ik heb op dit moment niet het doel om een eigen apotheek op te richten, maar mocht er een apotheek in Meerstad komen dan zal ik daar zeker mee gaan samenwerken.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Met een jong gezin en de opstart van mijn eigen praktijk blijft er weinig vrije tijd over, maar als die tijd er wel is kijk ik graag een film, ga ik hardlopen of zwemmen of doe ik leuke dingen met mijn gezin.

 

Wat zijn je lievelingsgerechten?

Je kunt me echt wakker maken voor sushi! En verder houd ik eigenlijk wel van alles qua eten.

 

Waar zou jij over vijf jaar willen staan?

Over vijf jaar woon ik met mijn gezin op een fijne plek, hopelijk ergens in Meerstad aan het water. Als huisarts wil ik vasthouden aan mijn missie en visie. Ik hoop dat ik dan een fijne praktijk heb opgebouwd. Ik heb over vijf jaar veel Meerstadjers leren kennen en heb vast al veel met hun meegemaakt.

 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Dat advies komt van mijn moeder en luidt: je moet doen waar je je fijn bij voelt!

Dit probeer ik zoveel mogelijk toe te passen. Als huisarts volg ik mijn droom en ik krijg veel positieve reacties op mijn digitale concept, dus het voelt alsof ik op de goede weg zit.

 .

Wil je meer informatie of wil je contact opnemen met de huisarts, kijk dan op https://www.huisarts-meerstad.nl/

 

terug