We zoeken hulp! Kijk bij "Activiteiten" - "Vrijwilligers" hoe jij je steentje kunt bijdragen.

Supermarktmanager Jannie Nijlaan

 

Wie is Jannie?

Ik ben een vrouw van 53, getrouwd, vier kinderen en twee kleinkinderen. Inmiddels heb ik 35 jaar supermarkt ervaring. Het allerbelangrijkste om mijn werk goed te kunnen doen vind ik een goede werksfeer. Ik vind dat als de medewerkers lol hebben, dan komt de rest vanzelf. Het wordt de komende tijd wel spannend, want we hebben een compleet nieuw team.

Ik woon in Hoogezand.

Waar kunnen de inwoners van Meerstad jou van kennen?

Ik was voorheen manager bij de Jumbo in Reitdiep. Misschien dat mensen mij daar van kennen. Of van onze Instagrampagina (@jumbomeerstad) waar ik ook al voorgesteld ben. 

 

Je bent de manager van de nieuwe supermarkt in Meerstad. Waar kijk je zelf het meeste naar uit?

Het contact hebben met de omgeving. Dan sta ik in mijn kracht. Dat is ook de reden dat ik van Reitdiephaven hier ben heen gegaan. Het is nu 11,5 jaar geleden dat Reitdiephaven werd opgebouwd. Een soort gelijke situatie als nu hier in Meerstad. Daar ben ik echt samen met de wijk begonnen. Ik zat bij de wijkverenigingen en ik heb de winkeliersvereniging opgericht. Ik vind dat heel belangrijk, om dingen samen te doen. Je maakt me niet blij met alleen pakken koffie bijvullen, maar met mensen omgaan dat is mijn ding. Ik heb al contact met de school om dingen te organiseren (denk bijvoorbeeld aan Sint Maarten of een rondleiding voor kinderen). We betekenen nu ook al wat voor de Sinterklaasintocht van Dorpsbelangen. Dat is echt het samen doen.

 

Wat wordt de grootste uitdaging voor Jumbo?

Met een compleet nieuw en jong team een nieuwe supermarkt neer te zetten.

 

Wat gaat de Jumbo in Meerstad bijzonder maken?

De duurzaamheid. Dit komt terug van de bouw tot zoveel mogelijk de producten in de winkel. In alle materialen wordt er nagedacht over duurzaamheid. 

 

Gaan jullie ook samenwerken met lokale partijen?

Ja zeker. We werken o.a. samen met Knols koek, Meinardi, banketbakker Hovius uit Zuidlaren, de Graansilo en met een kippenboer uit Groningen.

 

Wat kunnen Meerstadjers verwachten van de Jumbo?

De functie van het pand is die van een Superhub. We krijgen een foodcorner in onze winkel waar je bijv. een kopje koffie met wat lekkers kunt krijgen, maar we krijgen er ook een to-go stuk bij. Hier kan je dan je vers belegde broodje of kopje koffie to go meenemen. 

Deze foodcorner willen we ook gaan gebruiken voor het organiseren van bijv. knutselactiviteiten voor de kinderen, kerststukjes maken voor volwassenen en noem maar op. Eind november verwelkomen we ook restaurant Paviljoen Hallo in de Superhub. 

Tevens zal er een afhaalpunt zijn voor (niet gekoelde) medicijnen van de apotheek BENU.

 

Wat worden de openingstijden?

We zijn open van maandag t/m zaterdag van 8.00u - 21.00u en op zondag van 12.00u - 19.00u.

 

 

En nu de vrouw achter het functie ;)

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ben erg van de gezelligheid. Dus leuke dingen ondernemen met de (klein)kinderen of andere familie en vrienden. Ook ga ik graag naar de camping.

Ik houd niet van sport, heb ik ook helemaal geen tijd voor naast werken en sociale activiteiten. 

 

Welk boek heb je als laatste gelezen?

Het boek van Isa Hoes en haar zoon: Je bent niet alleen.

 

Wat zijn je 5 lievelingsgerechten?

Oei, vijf? Even kijken hoe ver ik kom.

Ik vind stamppot boerenkool erg lekker, spruitjes, maar ook Chinees of wokken. 

Meer zou ik niet weten.

 

Wat ontbreekt er nooit in jouw winkelkarretje?

Fruit!

Bedankt voor het interview Jannie! We gaan elkaar vast veel tegenkomen in de supermarkt!