We zoeken hulp! Kijk bij "Activiteiten" - "Vrijwilligers" hoe jij je steentje kunt bijdragen.

Horecaondernemer Ronald Verheijen

 

Wie is Ronald Verheijen?

Nu gaat het interview (nog) over mij, maar hierna is het wij. Zonder een leuk en goed team gaat mij/ons dit niet lukken.

Ik ben Ronald Verheijen. Ik woon nu (nog) in de stad Groningen, samen met mijn gezin. 

 

Waar kunnen de inwoners van Meerstad jou van kennen?

Misschien van zaterdagochtend om 9:00 langs het veld bij J012 van mijn zoon, of rond de middag langs de lijn bij GHBS voor mijn dochter.
Of toch van Het HeerenHuis? Of ben je wel eens op Koningsdag op het Familie Plein op de Ossenmarkt geweest? Misschien wel van de koek en choci afgelopen ijsperiode in de haven van Tersluis?

 

Je start hier in Meerstad een horecaonderneming. Waarom heb je gekozen voor Meerstad?

Mijn grote horecawens is altijd al een bedrijf aan het water.

Vroeger dacht ik dat dat dan ooit in het Friese Heeg of Langweer zou zijn. Nu wij en de kids hier in Groningen ‘geworteld’ zijn, is het hier veel logischer.
Rond de sluiting van Het HeerenHuis tipten veel mensen mij over de horecaplannen van (Bureau) Meerstad. En gelukkig koos Bureau Meerstad mij(n plan).

 

Waar ga je je vestigen?

Aan beide stranden! Bij het maisdoolhof, waar vroeger Knal stond en bij het strand in het park, vlak bij het fietsenhok achter het eerste heuveltje.

 

Hoe gaat je onderneming heten en waarom heb je voor deze naam gekozen?

Het StrandHuis.

Ik heb er lang over nagedacht en geboomd met vrienden. Deze naam bleef steeds in mijn hoofd. Hij is duidelijk, het zegt wat het is, gewoon Hollands, en misschien wel een kleine knipoog naar mijn oude bedrijfsnaam.

De naam van de horeca in het park blijft nog even een verrassing…. ;)

 

Hoe zou je je onderneming het beste omschrijven (kenmerkend/karakteristiek)?

Nou…, voor je verbeelding; ogen dicht, maar dat is lastig lezen.

Zandvoort, Scheveningen, Ameland, maar dan gewoon op z’n Gronings. Informeel en laagdrempelig.

We zoeken het in een frisse lichte uitstraling met veel gebruik van gebruikte materialen (duurzaam, maar vooral leuk), waar je lekker kunt lunchen, dineren en loungen. En…natuurlijk heel gastvrij.

De spreuk boven de bar straks zegt precies wat ik bedoel….!

 

Wat is de belangrijkste doelgroep?

“Een café  voor iedereen is een café voor niemand”, maar toch wil je breed inzetten. Ik kies voor deze locatie omdat Meerstad en zijn dorpelingen mij aanspreken en ik vind dit een belangrijke en leuke doelgroep.
Daarnaast denk ik dat we een goede aantrekkingskracht hebben vanuit het Ommeland en de stad. Euvelgunne en Driebond liggen ook op een steenworp afstand, dus een fijne plek voor een zakelijke afspraak moet het zeker ook worden. Uiteraard sportieve toeristen, ter land en op het water, zullen een grote doelgroep zijn.

 

Ga je ook andere activiteiten organiseren?
De zeil- en surfschool, die afgelopen jaren al met optimisten les gaf, zal een onderdeel van het bedrijf worden. Watersport met o.a. zeilen, surfen, suppen en kanoën is ons aanbod. Voor de passievere watersporter liggen er motorbootjes klaar. De zeilvloot bestaat uit optimisten, picco’s en valken voor jong en oud.
Naast de wateractiviteiten willen we ook op land een actief aanbod aanbieden, zodat zowel individuen, als groepjes de mooie omgeving kunnen ontdekken. En natuurlijk inspelen op de actualiteit.

 

Ga je ook samenwerken met lokale partijen?

Ja, graag zelfs!

Zo hebben we na de “Facebookbom” al leuke reacties gehad, van bijvoorbeeld een lokale kaasboerderij. En ook op het gebied van duurzaamheid zijn er al contacten gelegd. Ook zag ik zaterdagochtend bootcamplessen op de stranden en voor meer ideeën staan we open… Misschien zit er wel een hele goede taartenbakster in het dorp :)
Als je medewerkers voor het team ook als lokale partijen ziet..? Ik heb al leuke sollicitaties mogen ontvangen uit het dorp (Meerstad).

 

Wat kunnen we verwachten op de menukaart?
Onze uitdaging is om lokaal te zoeken naar producten voor de kaart.

Ottercarpaccio bijvoorbeeld, lokaler kan bijna niet. Nee hoor, ik ben een grote dierenvriend! Dit is natuurlijk een grapje! ;)

Vega, vis en vlees in willekeurige volgorde. Het wordt geen extreem grote kaart. Ik heb liever een goed “behapbare” kaart voor alle dagen van het jaar. Geen zin in lunch of diner? De borrelkaart is beschikbaar in de middag en avond- en is zeker ´buik-vullend’.

 

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om nog iets aan te vullen.

Ik vind het fantastisch dat ik al veel (vooral positieve) reacties uit het dorp heb mogen ontvangen over de ontwikkelingen. Wel vernam ik dat er onduidelijkheid is over het wat en waar. Het was de bedoeling om tegelijkertijd beide stranden te voorzien van horeca. Helaas hebben we door de omstandigheden o.a. de Coronatijd er voor moeten kiezen om de twee horecalocaties in etappes op te bouwen.

Eerst Het StrandHuis bij het strand naast het maisdoolhof en daarna op het strand in het park. Ook al zijn het 2 stranden, voor mij is het 1 dorp! 

Totdat Het StrandHuis gereed is zal ik tijdelijk met een foodtruck de (strand)bezoekers van de nodige versnaperingen voorzien.

De foodtruck staat z.s.m. op vrijdag bij het strand in het park en op zaterdag (en eventueel zondag) bij het strand naast het maisdoolhof.

De actuele ontwikkelingen zijn binnenkort te volgen op social media.

 

En nu de man achter het bedrijf ;)

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Werken en anders zeilen. Geen boek en geen Netflix!

En natuurlijk langs de lijn bij mijn kids of BBQ-en met mijn gezin en vrienden.

 

Wat zijn je 5 lievelingsgerechten?

5? (sorry, we vonden 5 wel een mooi getal, red.)

Ik word heel blij als we bij mijn ouders eten en mijn moeder kookt (bakt) haar echte Indonesische nasi goreng. Daarnaast kun je me wakker maken voor een grote vis uit de oven of een klein vers harinkje van JP.  

 

Waar zou jij over 5 jaar willen staan?
Op het lustrumfeest van Horeca Meerstad en proosten op de afgelopen en toekomstige vijf jaar!

 

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen?
Dat is toch wel die spreuk die straks boven de bar komt…;)

Maar misschien is het advies van mijn voetbalcoach ook wel bepalend geweest toen ik in de F-jes nog profvoetballer wilde worden. Hij zei: “Kun jij niet beter iets in de horeca gaan doen?”

 

Kampioen F1 VV Drachten

 

PS.

Mocht je vragen hebben, dan kun je mij altijd een bericht sturen via Facebook of straks langskomen bij de tijdelijke foodtruck.

De link naar mijn Facebook en website maak ik binnenkort bekend.

(Zodra wij de link van Ronald binnen hebben, plaatsen we het hier op de site).

 

terug