Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Meld je aan via het aanmeldformulier!

Wouter de Looff van Zeil-Surfschool Meerstad

(en Zeilschool Zuidlaardermeer)

 

 

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Wouter de Looff, 31 jaar en ik woon aan het Zuidlaardermeer.

Ik ben sinds 3 jaar eigenaar van Zeilschool Zuidlaardermeer. Voordat ik eigenaar werd van de zeilschool was ik al 13 jaar lang instructeur.

 

Hoe ben je er toe gekomen om eigenaar van de zeilschool te worden?

Ik heb van jongs af aan affiniteit met de watersport. Ik heb meerdere studies gedaan en tijdens mijn laatste studie (Scheikunde in Groningen) besloot ik te stoppen en fulltime aan de slag te gaan als instructeur. Ik heb van mijn hobby, mijn werk gemaakt. Toen ik in 2018 de kans kreeg om de zeilschool over te nemen, heb ik dat gedaan.

Je biedt al een aantal jaar zeillessen aan in Meerstad. Waarom heb je gekozen voor een permanente locatie in Meerstad?

Toen Meerstad net bestond gaven wij hier zeillessen op aanvraag. Mensen wisten ons toen al te vinden, al was het op kleine schaal. Toen Meerstad begon te groeien, groeide de vraag mee. We speelden al langer met het idee om naar Meerstad uit te breiden. In eerste instantie was er geen ruimte om een locatie te openen, maar daar kwam nu verandering in.

 

Je krijgt vanaf dit jaar een eigen vaste locatie hier in Meerstad. Waar ga je je vestigen en hoe gaat de locatie eruit zien qua faciliteiten?

De zeilschool komt op het terrein van Het StrandHuis in Meeroevers, tussen het strand en het maisdoolhof. We krijgen er een kantoor met opslag en een afgesloten terrein voor de boten en andere materialen. We hebben straks ook ons eigen sanitair.

 

Je biedt verschillende lessen aan. Met welk type boten varen jullie en voor welke leeftijden zijn de lessen geschikt?

We beschikken over verschillende boten, namelijk:

  • Optimist, vanaf 7 jaar
  • Laser Pico, tussen 11 en 13 jaar
  • Kielboot/valk, vanaf 14 jaar

We geven les aan kinderen en volwassen. Daarnaast geven we ook windsurflessen (vanaf 11 jaar) onder andere op de zondag. Tijdens de vakanties en rond de feestdagen in het voorjaar organiseren we zeil- en surf weekenden en in de zomer zeil- en surfweken.

 

Wat kunnen we straks allemaal nog meer doen bij de zeil-surfschool behalve zeilen en surfen? Worden er ook verhuur diensten aangeboden en zo ja, wat?

Je kunt bij ons een valk of een sloep (gemotoriseerd) huren. De sloepen zijn voor maximaal 4 personen en je mag er zonder vaarbewijs mee varen. Kinderzwemvesten zijn inbegrepen. Daarnaast kun je bij ons SUP’s huren. Mocht het qua weer nog wat fris zijn, dan krijg je er een wetsuit bij.

 

Welke periode is de zeilschool in Meerstad actief?

Normaal gesproken loopt het seizoen ongeveer van 1 april t/m eind oktober tenzij het heel mooi weer is.

 

Wat is je belangrijkste doelgroep?

We geven les aan zowel kinderen als volwassenen. Kinderen vanaf 7 jaar die in het bezit zijn van een zwemdiploma kunnen bij ons beginnen met lessen. Er is geen maximum leeftijd, iedereen die (nog) graag in de boot of op de plank stapt is welkom.

 

Kunnen jongeren uit Meerstad instructeur worden bij de zeilschool en zo ja, hoe?

Jazeker, dat kan. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je contact met ons opnemen.

In het najaar organiseren wij een selectieweekend om te bekijken wie het in zich heeft om instructeur te worden. Het is van belang dat je op het moment dat je daadwerkelijk les gaat geven minimaal 16 jaar bent. Gemiddeld duurt het 3 jaar voordat je de volledige opleiding hebt afgerond.

 

En dan nu de man achter het bedrijf;

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Tijdens het seizoen werk ik 7 dagen per week en heb ik geen vrije tijd (red. Wouter geeft leiding aan 83 instructeurs en meerdere mensen ‘aan wal’, dus daar kunnen wij ons iets bij voorstellen). In de winterperiode ben ik bezig met het onderhoud van de boten en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Verder probeer ik wat vakantie te nemen en uit te rusten. Af en toe pak ik een goed boek.

 

Wat is je lievelingsgerecht?

Ik heb geen lievelingsgerecht, maar ik hou wel van een goed stukje vlees.

 

Waar zou jij over 5 jaar willen staan?

Over 5 jaar is Meerstad uitgegroeid tot een volwaardige locatie vol watersportactiviteiten.

 

Mocht je meer willen weten over de Zeil-Surfschool en de activiteiten kijk dan op de website: www.zeilsurfschoolmeerstad.nl of neem contact op met Wouter via info@zeilsurfschool.nl