Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Meld je aan via het aanmeldformulier!

Oud papier

Opgehaald door onze vrijwilligers, voor het organiseren van evenementen

Het oud papier in Meerstad wordt in samenwerking met PreZero opgehaald door de vrijwilligers van Dorpsbelangen Meerstad. Na elke ronde krijgt onze vereniging een vergoeding op basis van de opgehaalde hoeveelheid papier. Het geld dat we hiermee verdienen gebruiken we voor het organiseren van evenementen. Een echte win-win dus!


Meelopen of coördineren?

Wil je meehelpen bij het ophalen van oud papier als coördinator of als loper? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Lees hier de verhalen die onze huidige vrijwilligers vertellen over het coördineren en het oud-papier-lopen. Er kunnen altijd extra vrijwilligers bij in zowel de coördinerende rol, als in het lopen.  


Schema 2024

In 2024 wordt het oud papier eens in de 4 weken vanaf 18.00 uur opgehaald op de volgende data:

 • 31 januari
 • 28 februari
 • 27 maart
 • 24 april
 • 22 mei
 • 26 juni
 • 24 juli
 • 28 augustus
 • 25 september
 • 30 oktober
 • 27 november
 • 3 januari 2025 (let op: in verband met de feestdagen vrijdag 3 januari 2025)

Het schema van oud-papier en de evenementen kun je ook opnemen in jouw eigen agenda-app. Gebruik hiervoor de onderstaande link:

https://calendar.google.com/calendar/ical/c_442af2d2282dfed87bea0f1e2fa245b48116a3fb82f94c982baf94a92495b577%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

 


Wat vertellen onze vrijwilligers?

.

Sander - Loper

Hallo buren, Sinds 2020 help ik een aantal keer per jaar mee met het ophalen van oud papier in Meerstad. Echt SUPERTOF om te doen!! Staand achterop de vrachtwagen door de wijk. Lekker een avondje verstand op nul, gooien met dozen oud papier en natuurlijk met wat meer beleid de containers legen. En na de route gezellig napraten onder het genot van een drankje. Kortom een gezellige (sportieve) avond mét en voor elkaar.

Vraag & antwoord

Mijn container is beschadigd, wat te doen?

Bel 14 050 om de schade te melden. De gemeente neemt vanaf hier de verdere afhandeling op zich.

Mijn container of de containers in onze straat zijn niet geleegd, wat te doen?

We doen ons best alle containers te legen, maar het blijft mensenwerk. Mocht het onverhoopt toch gebeurd zijn, allereerst onze excuses.

Melden aan ons

Meld het ons door een mail te sturen naar oudpapier@dorpsbelangenmeerstad.nl. Zodat we hier extra op letten bij de volgende rit en eventuele fouten in de route kunnen verhelpen.

Legen container

Het oud papier wordt door ons de volgende maand weer opgehaald. Is de container daarvoor te vol, dan kun je het oud papier ook legen in één van de openbare papiercontainers in Meerstad (zie kaart). 

Ik sta vanavond op de vrachtwagen, hoe ziet de avond eruit?

We verzamelen om 17:45 bij de Jumbo. De coördinator vangt je hier op en geeft aan op welke vrachtwagen je gaat 'lopen'. Van de vrachtwagenchauffeurs krijg je de instructies omtrent de veiligheid, de bediening en de route. Vanaf 18:00 gaan we dan aan de slag.

Als je nieuw bent op de vrachtwagen, dan wordt je gekoppeld aan een ervaren loper. Zodra de route is afgerond en er geen assistentie meer nodig is op de andere routes, verzamelen we weer bij de Jumbo. 

Ter afsluiting zitten we nog even na bij de Jumbo. We krijgen hier als bedankje een drankje aangeboden. Dit wordt gesponsord door de Jumbo.


Hoe zet ik mijn container aan de weg?

De vrachtwagen kan twee containers tegelijk legen. Dus probeer de containers in ieder geval in groepjes van minimaal 2 te plaatsen, meer is beter. 

Door de container met het handvat naar de weg te zetten, kunnen we containers makkelijk achter op de vrachtwagen zetten.

Biedt alléén papier en karton aan. Piepschuim, plastic en luiers kunnen niet verwerkt worden door de afvalverwerker.  Dit geldt ook voor oud papier met etensresten er in.  Deze containers moeten we dus laten staan.

Grote stukken karton en papier dat niet in de container past, kunnen gebundeld naast de container geplaatst worden.