Meerstad bestaat uit verschillende buurten. In deze buurten zijn buurtverenigingen actief. De buurtverenigingen zorgen voor leefbaarheid in de buurt zelf. Hierbij kan je denken aan een opruiminitiatief, een pubquiz of het meedenken over de verkeersveiligheid.

 

Binnen Meerstad zijn op dit moment vier buurtverenigingen actief. Meeroevers, Tersluis, Groenewei en de Zeilen. Hieronder stellen zij zich voor.

Buurtvereniging Meeroevers

Buurtvereniging Meeroevers is voor bewoners van de wijk Meeroevers in Meerstad. 

De buurtvereniging bestaat sinds 2012 en zet zich vooral in om de onderlinge contacten tussen de buurtbewoners te bevorderen. Zo worden diverse activiteiten georganiseerd. Ook is de buurtvereniging betrokken bij zaken die spelen in de eigen leefomgeving.

 
Buurtvereniging Meeroevers is op zoek naar een nieuw bestuur! Meer info? Mail naar: info@dorpsbelangenmeerstad.nl

   


  Buurtvereniging Tersluis

  In Tersluis is sinds 2019 ook een buurtvereniging actief die zich inzet voor de bewoners van de wijk Tersluis. De vereniging wil de bewoners met elkaar verbinden en gezellige activiteiten organiseren.

   

  Meer informatie kun je vinden op de Facebookpagina van bv Tersluis (klik op de foto om naar de pagina te gaan) of via de website: www.bvtersluis.nl


  Buurtvereniging Groenewei

  Groenewei is één van de nieuwste woonwijken van Meerstad. Langzaamaan worden er steeds meer projecten opgeleverd. Uiteindelijk biedt Groenewei plek aan 350 woningen en kavels. Daarbij kan een actieve en betrokken buurtvereniging niet ontbreken. In het voorjaar van 2021 zijn vier enthousiastelingen de oprichting van de buurtvereniging gestart en onlangs hebben wij ze een vijfde bestuurslid mogen verwelkomen. Lees meer op:

  bvgroenewei.nl.


  Buurtvereniging de Zeilen

  Buurtvereniging de Zeilen is op dit moment in de opstartende fase. Meer informatie en contact via: www.dezeilen.nl